Het gratis offline huishoudboekje voor inzicht in uw saldo

question-circle Starten met BankTrans

Lees meer
24 aug 2013 10:25 #1011 door Tonnie
Starten met BankTrans werd gestart door Tonnie
BankTrans is een zogenaamd offline programma voor het beheren van banktransacties op de pc. Dat betekent dat BankTrans eerst geïnstalleerd moet worden op de pc en dat de gegevens handmatig moeten worden opgehaald van de site van de bank en ook op de pc worden bewaard.

Starten met BankTrans verloopt via de onderstaande stappen:

1. Download en installeer BankTrans
De laatste versie van BankTrans is te vinden op deze site via het menu Download aan de linkerzijde. Klik op de link aan de bovenzijde van de pagina (BankTrans x.xx) en kies voor uitvoeren. Het installatieprogramma voor BankTrans wordt dan gestart en na het beantwoorden van enkele vragen geïnstalleerd.

2. Download de bestanden met banktransacties
BankTrans heeft zelf geen toegang tot de gegevens van de verschillende banken. De transacties moeten dan ook eerst worden opgehaald via internetbankieren. Hoe dit moet worden gedaan is per bank verschillend en is meestal goed beschreven op de site van de betreffende bank.

3. Inlezen van de bestanden in BankTrans
Indien de transacties via stap 2 zijn opgehaald kunnen deze bestanden in BankTrans worden ingelezen. Start hiervoor BankTrans en kies dan voor Bestand / Inlezen. Kies vervolgens het in stap 2 opgehaalde bestand en deze gegevens zullen worden ingelezen in BankTrans.

Indien er toch nog vragen zijn kunnen deze altijd gesteld worden via het forum of via een e-mail naar (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Megens, Jacques Etienne, H.J., Appie, Joop

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Gemaakt door Kunena