Het gratis offline huishoudboekje voor inzicht in uw saldo

file Tekst na Line Feed (LF) onzichtbaar bij zoeken.

Lees meer
11 mrt 2013 00:42 - 11 mrt 2013 08:56 #826 door HdV
Tonnie,

In het transactieveld 'Opmerking' is het mogelijk een Line Feed (LF) te gebruiken. Het gevolg is dat de tekst die daarop volgt niet in de tabel zichtbaar is. Ook in het Overzicht-kader is die tekst onzichtbaar als het veld maar één regel hoog is (vanwege een kleine monitor). Alleen bij scrollen komt hij dan tevoorschijn.
Bovendien kan de LF ook in de Omschrijving terecht komen via Extra/Samenvoegen kolommen. Hij zal dan alleen zichtbaar zijn als je in het Overzichtkader met de cursor door het Omschrijvingveld loopt.

Bij zoeken is dit verwarrend. Immers, de tekst is er wel maar je ziet hem niet (direct). Het zou, met name in zo'n geval, handig kunnen zijn, om de zoektekst tevoorschijn te laten komen en te highlighten. Misschien een ideetje?

Met vriendelijke groet,
Henk
Laatst bewerkt 11 mrt 2013 08:56 door HdV.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
18 mrt 2013 19:46 #830 door Tonnie
Beantwoord door Tonnie in topic Re: Tekst na Line Feed (LF) onzichtbaar bij zoeken.
Hallo Henk,

Gebruik van de LF geeft inderdaad wat problemen. Ik gebruik dit zelf niet vandaar dat het me ook nog niet was opgevallen. Ik zel eens kijken of ik met een aantal kleine aanpassingen de situatie kan verbeteren. Bij het verplaatsen van de gegevens van de opmerkingen naar de omschrijvingen ga ik de LF er wel uithalen. Het omschrijvingenveld is niet geschikt om deze LF goed te kunnen weergeven.

Omdat het in dit geval een wijziging betreft, verplaats ik dit onderwerp naar het forum Wijzigingsverzoeken.

Mvg., Tonnie

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Gemaakt door Kunena